Blog


Forma Ideale Online Shop

— Saša, 15. mart 2015.

Forma Ideale je dobila nov Online Shop. Sa iskustvom iz poslednjih godina uspeli smo da još jednom poboljšamo sve ključne vrednosti.

Struktura stare internet prezentacije nije se mogla prilagoditi novim zahtevima. Stoga smo predložili redesign prezentacije. Koncept je definisao manji broj elemenata, homogen prikaz artikala i jaču integraciju pretrage

Heatmap i mouse movement analize su nam pomogle da definišemo pozicije koje se malo koriste. Od te polazne tačke definisali smo jednostavan i pregledan user interface. Podelili smo deo sa artiklima od korporativnog dela. 

Online Shop je sada još pregledniji i brži. Kroz širok sortiman artikala se sada može navigirati dvodimenzionalnim menijem ili fino podesivim filterima.

Nova TYPO3 eCommerce platforma

Kao platformu koristimo i dalje TYPO3, Extbase i Fluid. Za Online Shop smo razvili novu TYPO3 eCommerce platformu sa raznim mogućnostima, između ostalog održavanje real time stanja artikala kroz poslovni software. Dubokom integracijom poslovnog software-a i Web Shop-a uspeli smo da smanjimo broj grešaka pri održavanju na minimum.

Pogledajte novu prezentaciju na www.formaideale.rs


Čuš, proširili smo naš tim

— Saša, 28. oktobar 2014.

Našem timu će se od početka novembra pridružiti Miloš Leković.

Miloš je do sada u svom radu koristio Frontend, Android, Ruby on Rails i WordPress. Da se njegovo iskustvo tu ne završava, pokazao je, između ostalog, i učešćem u organizovanju konferencije „IT Open“ u Kragujevcu 2014. godine.

Inicijativa, ciljani rad i dosadašnje znanje su ključni faktori zbog kojih smo se odlučili za njega. Miloš će u Intention-u biti zadužen za Frontend, JS i Mobile Development.

„Atmosfera u dobrom i stručnom timu i raznovrsnost projekata su me privukli da se pridružim timu Intentiona.“

Lijep k'o slika

Predstavljena BHMS CRM Beta verzija

— Saša, 9. oktobar 2014.

BHMS - Business and Hotel Management School – nam je posle pozitivnih iskustava krajem 2013. godine poverila izradu novog CRM-a. Posle osam meseci intenzivnog rada Saša je agentima BHMS-a 22. i 23. septembra u Cirihu predstavio nov CRM.

BHMS ima ogroman broj predstavništava širom sveta sa još većim brojem agenata. Koordinacija i komunikacija centrale u Švajcarskoj sa odeljenjima je zbog raznih vremenskih zona i veoma velikih obaveza agenta bila izuzetno teška i nepregledna. Zadatak Intention-a bio je da pronađe intuitivno rešenje koje će agentima uštedeti vreme i od početka im olakšati posao.

Posle višenedeljnog koncipiranja i nekoliko sastanaka u Cirihu i Kragujevcu, utvrdili smo okvire nove aplikacije. Zbog niza individualnih zahteva predložili smo individualno rešenje sa dva fokusa: izbegavanje komunikacije preko e-mail-a i smanjenje roka za odgovore.

Tokom dvodnevne prezentacije, Saša je edukovao 25 agenata iz celog sveta o korišćenju CRM-a. To je ujedno bila i prilika da čujemo individualne zahteve pojedinih agenata. Deo njih ima potencijalne učenike sa kojima učestalo razmenjuje poruke, dok agenti zaduženi za Kinu, Indokinu i Indiju imaju brojne upite, od kojih su mnogi neupotrebljivi.

Zahteve agenata Intention aktuelno implementira. Za početak januara 2015. zakazan je sledeći dvodnevni sastanak, kada će CRM zvanično postati osnovni alat za komunikaciju u BHMS-u.


Nov site za P...S.... Fashion

— Saša, 15. jul 2014.

Zahvaljujući našem iskustvu sa većim projektima, P...S.... Fashion nam je poverio izradu nove verzije svoje prezentacije, koju smo upravo aktivirali.

Fokus izrade bili su: 

  • uska integracija i sinhronizacija sa poslovnim softverom
  • kvalitetan i brz filter za artikle, kao i široke mogućnosti rada sa njima
  • brzina prezentacije
  • više instanci rada (Development, Work, Live)
  • višejezičnost i multi-shop funkcionalnost

Individualno Shop rešenje je optimalno prilagođeno mušteriji

Kako bismo ispunili sve zahteve mušterije i bili spremni za nove izazove, odlučili smo se za individualan razvoj Shop aplikacije, umesto realizacije Magentom. Kao tehničku podlogu koristili smo Typo3. Ovim rešenjem P....S....Fashion je dobio najbolje iz oba sveta: online shop, optimalno prilagođen potrebama kao i veoma moćan CMS za kreiranje dodatnih sadržaja, landing pages i sl.

Brz site i testiran usability kao garant za zadovoljne korisnike

Zahvaljujući odgovorajućim caching mehanizmima i inteligentnoj sinhronizaciji podataka, mušterija je dobila izuzetno brzu prezentaciju. Jednostavna navigacija ubedila je korisnike. O tome najbolje svedoči statistika – tri puta više posetilaca, dva puta manji bounce rate, četiri puta više vremena provedenog na stranici – i sve to već u prvom mesecu posle aktiviranja.

Nastavljamo produktivnu saradnju

Saradnja sa firmom P....S.... Fashion izuzetno je kvalitetna i konstruktivna. Već sada planiramo sledeće korake, kako bismo ovaj srpski brend pripremili za naredne digitalne godine.


Redvoznje.net exit

— Saša, 12. jun 2014.

redvoznje.net je jedan od malobrojnih srpskih projekata koji je uspeo solidan petocifreni Exit. Digital Logic doo prepoznao je vrednost projekta koji su naš kolega Aleksandar i naš bivši dizajner Branko dugi niz godina održavali i doveli do zavidnih statistika.

Portal za prevoznike Aleksandar i Branko uspeli su da, bez stranih ulaganja, naprave i unaprede kvalitetnim konceptom, dobrim programiranjem i velikim angažovanjem.  Prodajom portala u ruke novog vlasnika stavili su vredan alat za koji su se dugi niz godina lično zalagali.


Preseljenje

— Saša, 15. maj 2014.

Naš tim našao je svoje mesto u mirnom delu Kragujevca.
U novi prostor, u maju 2014, nisu stigli samo članovi Intention-a,
već i nov digitalni inventar i enterijer.

Centralno radno mesto omogućava direktnu komunikaciju

Želja nam je bila da pospešimo komunikaciju, odnosno da svako sa svakim može direktno da komunicira u radnom prostoru. I to smo postigli. Radni stolovi, kao i mesta koja su zauzimali, nisu bili odgovarajući. Kontrasvetlo i senke, loš razmeštaj u prostoriji otežali su rad i komunikaciju.

Prvi zadatak nam je bio da, praćenjem pozicije sunca i drugih uslova, utvrdimo dobru poziciju stolova i monitora. Drugi – novi stolovi, kojima će maksimalno biti iskorišćen prostor koji nam je na raspolaganju. Sada svi saradnici stvaraju i realizuju ideje pod umerenim bočnim osvetljenjem, a pogled im više ne pada na gomilu kablova, koje smo uspešno sakrili.

Update digitalnog inventara smanjuje vreme za konfiguraciju

Paralelno sa enterijerom obnovili smo i digitalni inventar. Sada svi radimo na Mac-ovima ili MacBook Pro sa i5 ili i7 procesorima, 8 GB memorije i SSD-ovima. Uz to, svi imaju po dva monitora.

Nov OSX Server sa velikim SSD-om, Gigabit Switch-evi, CAT6E kablovi, Airport Extreme i 5GHz WiFi značajno su ubrzali rad u lokalnoj mreži. Naši podaci su uz Time Machine Backups, dnevni lokalni kao i Dropbox backup na sigurnoj strani.


Nova učenica Frontend Development

— Saša, 15. april 2014.

„Hire character – train skill“
To je bio moto naše potražnje za novim saradnikom.

Tražili smo saradnika koji će se, pre svega, uklopiti u naš tim – vedar, radoznao, sa voljom da ''zagrize'' problem i da radi precizno. Naravno, preduslovi su bili analitičan pristup rešenju problema i tečan nemački ili engleski.

Posle četiri meseca traganja odlučili smo se za Milicu. Fokus njene edukacije je za sada na Frontend tehnologijama – HTML / CSS / JS / Responsive.